Една от най-големите ми детски мечти винаги е била да разбера как се снима игрален филм. Днес отново намирам най-силно вдъхновение в киното, защото то обединява в себе си всички останали изкуства. Удивява ме неговата способност да пренася зрителя в нови светове отвъд настоящото време и пространство.
Да бъда фотограф и мейкинг режисьор на снимачната площадка на българския детски игрален филм "Случаят Тесла" беше привилегия и сбъдната мечта. В продължение на 20 дни успях да проследя най-динамичните моменти от работния процес на екипа и актьорите. През своя обектив съхраних зараждането на много нови приятелства. Всеки снимачен ден беше изпълнен с нови положителни емоции и предизвикателства. Неусетно погледът ми на страничен наблюдател се замени от погледа на активен участник.
Най-голямата награда за мен беше неподправеното въодушевление на децата-актьори, когато споделях с тях радостта от всеки успешен кадър. Въпросът, който те най-често ми задаваха, беше "Кога и къде ще видим снимките?". Щастлива съм, че след две години, в които трепетно очаквах филмът да излезе на екран, най-после разкривам резултата от колективните усилия на целия творчески екип.
Изложбата "Случаят Тесла зад кадър" е вдъхновена от примера на редица успешни жени-фотографи на терен като Лоте Михайлова, Жана Карайорданова, Жени Вълова, Маря Лена Хуканен, Лора Уилсън.
"Случаят Тесла" е вторият филмов проект на режисьора Андрей Хадживасилев. Историята проследява приключенията на младия изобретател Тони, мечтаещ да завърши експеримента на Никола Тесла за синтез на безжично електричество. Основни акценти във филма са приятелството, положителният поглед към науката и опазването на природата. "Случаят Тесла" е носител на наградата на публиката на фестивала "Златна Роза" във Варна.

Вижте още:

Back to Top